Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Sushi w Modlinie

blik 23-03-2015, ostatnia aktualizacja 23-03-2015 07:28

Wzbogaca się oferta gastronomiczna na podwarszawskim lotnisku. Otwarto tam punkt sprzedaży sushi, a wkrótce przybędą kolejne.

Sushi w Modlinie
źródło: materiały prasowe
Sushi w Modlinie

Ta wiosna przyniesie dużo zmian na lotnisku w Modlinie, które mają ułatwić korzystanie z portu pasażerom. Właśnie pojawiło się nowe stoisko gastronomiczne: punkt sprzedaży sushi.

- Pasażerowie mogą nabyć jeden z trzech zestawów: z rybą surową, wędzoną lub mieszany, w cenie 25-29 zł – mówi Magdalena Bojarska, rzecznik lotniska.

Dodaje, że do punkt, który znajduje się w ogólnodostępnej części terminala ma codzienne świeże dostawy ze stolicy, a zestawy można zabrać ze sobą do samolotu.

Ale to nie jedyna nowość. - Już wkrótce Modlin Coffee powiększy się o dodatkowe, duże pomieszczenie. Właścicielowi zależy aby w swojej kawiarni stworzyć jak najwygodniejsze warunki dla pasażerów i ich dzieci – tłumaczy Magdalena Bojarska.

Dodaje, że nowa część zostanie wyposażona w komfortowe kanapy, stoliki i specjalny kącik dla dzieci. Lokal znajduje się na antresoli, w ogólnodostępnej części terminala.

Lotnisko finalizuje umowę na dzierżawę terenu przed terminalem pod budowę i zarządzanie całorocznym kontenerowym, piętrowym ogródkiem gastronomicznym ze strefą wypoczynkową.

- Zgodnie z założeniem, już latem pasażerowie będą mogli skorzystać z nowego barku, również na świeżym powietrzu – zapowiada rzeczniczka Modlina.

Przebudowany zostanie też salonik Business. Zmieni się w nim aranżacja wnętrza. Port chce zakupić kilkadziesiąt zestawów siedzeń dla pasażerów, z przeznaczeniem do strefy zastrzeżonej.

– A w niedługim planujemy uruchomienie małej, ekologicznej parowej myjni samochodowej, która zlokalizowana będzie w okolicy parkingów przy wjeździe na lotnisko – zapowiada Magdalena Bojarska.

Właściciele restauracji Best Fly Bar chcą powiększyć lokal, w nowej części będą serwowana dania kuchni włoskiej. Inwestycja ma być gotowa w drugim kwartale tego roku.

Ale to nie wszystko. – W ciągu trzech miesięcy strefa kontroli bezpieczeństwa powiększona zostanie o nowe, piąte przejście dla pasażerów – zapowiada rzecznik Modlina.

ŻW Online

Najczęściej czytane