Gotowe dania na Wielkanoc
Nie masz ochoty spędzić Świąt w kuchni? Skorzystaj z pomocy kucharzy. Oto przykładowe dania na świąteczny stół, które proponują restauracje.
Zamówienia tylko do środy
Restauracja Grand Kredes
Al. Jerozolimskie 111m,
tel. 022 629-80-08www.kredens.com.pl
sałatka jarzynowa: 12zł
sałatka z indykiem: 20 zł
jajka z szynką na sałacie jarzynowej: 15zł
jajka faszerowane: 12 zł
jajka w majonezie: 7 zł
pasta jajeczna ze szczypiorkiem: 10 zł
indyk w maladze: 18 zł
deska wędlin pieczonych: 72 zł
schab ze śliwką w galarecie: 15 zł
schab z brzoskwinią
galarecie: 15zł
schab po warszawsku: 17 zł
pasztet z dziczyzny: 29 zł
galaretki: z kurczaka, wieprzowa, cielęca: 22 zł
żurek z białą kiełbasą: 18 zł
pieczeń jagnięca z kapustą i kopytkami: 44 zł
kurczak po polsku: 55 zł
kaczka w buraczkach: 55 zł
indyk pieczony z sosem żurawinowym: 39 zł
udka gęsie z buraczkami i kopytkami: 45zł
polędwica wieprzowa faszerowana grzybami mushrooms: 45 zł
mazurek kajmakowy: 18 zł
mazurek owocowy: 15 zł
mazurek królewski: 20 zł
Restauracja Chata Polska
ul. Dzieci Warszawy 27A
tel. 022 882-75-45
e-mail: chatapolska@skorosze.pl
barszcz biały na domowym zakwasie z białą kiełbasą: 8 zł (500 ml)
schab staropolski ze śliwką: 48 zł (kg)
schab pieczony w polskich ziołach: 48zł (kg)
szynka pieczona marynowana w polskich miodach: 48zł (kg)
pasztet polski w bekonie: 25zł (kg)
pasztet staropolski z zielonym pieprzem: 25zł (kg)
indyk pieczony: 28 zł (kg)
pierś indycza nadziewana fetą i orzechami z sosem żurawinowym: 55 zł (kg)
wielkanocna rolada wołowa z jajkiem: 55 zł (kg)
boczek faszerowany: 38 zł (kg)
sos wielkanocny: 15 zł (500 ml)
sos chrzanowy: 15 zł (500 ml)
sos tatarski: 15 zł (500 ml)
sos żurawinowy: 15 zł (15 ml)
sernik krakowski: 25 zł (kg)
mazurek: 20zł (sztuka)
babka drożdżowa z rodzynkami i ponczem: 20zł (sztuka)
mazurek wielkanocny: 15zł (sztuka)
Zamówienia do czwartku
Restauracja Delicja Polska
ul. Koszykowa 54
tel. 022 630-88-50
email: info@delicjapolska.pl
jajka faszerowane wybornymi musami: z łososia, grzybowym i szczypiorkowym: 12 zł (6 sztuk)
schab po warszawsku w galarecie faszerowany musem chrzanowym: 16 zł (porcja 120 g)
kaczka faszerowana z pistacjami: 14 zł (porcja 120g)
nóżki w galarecie ze świeżo tartym chrzanem: 14 zł (porcja 150 g)
rolada z kurczaka z bakaliami: 14 zł (porcja 120 g)
wielkanocny pasztet w kruchym cieście: 45 zł (600 g)
śledzie marynowane w oliwie z cebulką i w śmietanie z jabłkiem: 12 zł (porcja 120g)
łosoś marynowany starką z sosem miodowo-koperkowym: 16 zł (porcja 120g)
wielkanocna sałatka jarzynowa: 39 zł (1 kg)
sałatka Waldorff z selerem naciowym wiejską szynką i rodzynkami: 55 zł (kg)
jajka w majonezie z rzeżuchą i szczypiorkiem: 12 zł (porcja 4 szt)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem: 6 zł (porcja 150g)
barszcz biały z wiejską kiełbasą pachnący świeżo tartym chrzanem: 12 zł (porcja)
sandacz po polsku na porach w śmietanie z jajkiem i szczypiorkiem: 39 zł (porcja)
kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną: 42 zł (porcja)
gęś pieczona z gruszką z pieca, modrą kapustą i śląskimi kluseczkami: 42 zł (porcja)
kurczak faszerowany w całości po staropolsku: 80 zł
mazurek kajmakowy dla 4 osób: 35 zł
baba Wielkanocna dla 6 osób: 35 zł
tort z kruchej bezy z kremem kawowym i bakaliami (w całości) dla 12 osób: 145 zł
tort kajmakowy dla 16 osób: 180 zł
Restauracja Broniszówka
ul. Przyparkowa 13, Bronisze koło Warszawytel.
022 371-83-94
email:restauracja@broniszowka.pl
jaja faszerowane musem grzybowym
jaja faszerowane musem tatarskim
jaja w majonezie z zielonym groszkiem
tartoletki z trzema rodzajami musów:łososiowy, serowy, jajeczny
półmiski świątecznych mięs i wędlin: szynka pieczona, pasztet, karkówka, schab pieczony w ziołach
sałatka śledziowa po staropolsku z gotowanymi ziemniakami
sałatka serowo – szynkowa na rzymskiej sałacie
barszcz wielkanocny z jajem i białą kiełbasą
schab pieczony z morelami w sosie własnym
mazurek
baba piaskowa
Cena: 70zł (za osobę)
Restauracja chińska Cesarski Pałac
ul. Senatorska 27
telefon 022 827-97-07, 022 828-89-15
e-mail: kontakt@cesarski-palac.com.pl
kaczka po pekińsku: 135 zł
królik wielkanocny: 45 zł
polędwica z papryką: 43 zł
sandacz w sosie czosnkowym: 45 zł
Zamówienie można składać do czwartku, do godz. 20. Odbiór w niedzielę (23 marca).
Restauracja Embassy
Plac Trzech Krzyży 3tel. 022 584-71-01e-mail
alegloria@alegloria.p
pieczarki faszerowane: 15 zł (5 szt) sałatka jajeczna ze szczypiorem i musztarda Dijon: 17 zł (150 gr)
galantyna z kurczaka: 19 zł (1 szt)
pasztet fruwający: 29 zł (0,5 kg)
sałatka jarzynowa: 23 zł (0,5 kg)
jaja na twardo faszerowane zamknięte w swojej bursztynowej galaretce: 18 zł (2 szt)
rolada z kurczaka ze szpinakiem: 31 zł (0,5 kg)
schab pieczony: 30 zł (5 kg)
karkówka pieczona: 32 zł (0,5 kg)
plastry pieczonej cielęciny z musem tuńczykowym: 23 zł (200 gram)
żur na chrzanie: 18 zł (0,5 litra)
mazurek czekoladowy: 45 zł (1 szt)
mazurek cygański z bakaljami i polewą pomarańczową: 55 zł (1 szt)
mazurek kajmakowy: 45 zł (1 szt)
mazurek z białym sennym makiem: 65 zł (1 szt)
sernik wiedeński: 60 zł (1 kg)
baba drożdżowo-ponczowa: 48 zł (1 szt)
pascha Wielkanocna z kisielem pomarańczowym
Zamówienia na dania są przyjmowane do godz. 12
Restauracja Hamak
Prosta 51
Budynek Prosta Office Centre
email: monika@hamak.com.pl
mucha@hamak.com.p
mięsa pieczone w ziołach na platerze
szynka wędzona „Podkomorzy”
pasztet domowy z żurawiną
jajka w majonezie ze szczypiorkiem
śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem podany z ziemniakiem w mundurku
sałatka jarzynowa
sałatka z pieczarkami, jajkiem i szczypiorkiem
żurek z jajkiem
medaliony z kurczaka w sosie serowym
warzywa gotowane na parze
ziemniaki opiekane
mazurek wielkanocny
Cena zestawu 74,90 zł (za osobę)
Zamówienia do piątku
Restauracja Honey
ul. Al. Reymonta 12
tel. 022 663-00-24022 201-74-25
email: restauracja@honey.com.pl
deski pieczonych mięs wielkanocnych:
pasztet z dziczyzny w towarzystwie gruszek i żurawin
schab faszerowany musem ze słonego sera twarogowego z dodatkiem świeżo tartego chrzanu
boczek marynowany w czosnku i rozmarynie
miodowa karkówka
rolady mięsne
szynka wieprzowa pieczona w całości
smalec domowy z rozmarynem
jaja faszerowane musem z grzybów leśnych
jaja faszerowane musem z łososia
jaja faszerowane śledziem
jaja z ćwikłą i świeżo tartym chrzanem
jaja w sosie koperkowym
jaja w majonezie
wiejska sałatka ziemniaczana z pieczoną szynką
buraczki z mozarellą i sosem balsamicznym
sałatka z pieczoną piersią kurczaka, bekonem i serem grana padano
tradycyjna sałatka jarzynowa
sałatka śledziowa
żurek wielkanocny z jajkiem i pieczoną białą kiełbasą
udo z gęsi duszone w sosie własnym podane na pieczonych ziemniakach i kapuście aromatyzowanej kminkiem
sandacz mazurski z sosem rakowym, podany z zapiekanymi ziemniakami i zielonym groszkiem
staropolska baba drożdżowa
sztrucla makowa
mazurek wielkanocny
sękacz
mix owoców
Cena zestawu 110 zł (za osobę)
Restauracja chińska Honk Kong Haus
ul. Filtrowa 70tel. 022 658-00-68, 022 659-86-82
jaja herbaciane: 3,99 zł
kaczka w sosie curry: 36 zł
kaczka pachnąca: 36 zł
kaczka seczuańska: 36 zł
Zamówienia do soboty
Restauracja 99
ul. Al. Jana Pawła II 23
tel. 022 620-19-99
e-mail: aw@restaurant99.com
sałatka: świeże liście sałat z wędzonym jesiotrem, przepiórczym jajem i jogurtowo — szczypiorkowym sosem
zupa: świąteczny biały barszcz
pieczona kaczka z jabłkami podana na młodych ziemniakach z sosem żurawinowo — pomarańczowym
zraziki z sandacza w kremowym sosie z rakami na puree ze szczypiorkiem i chrupiącą słomką z pora
wielkanocny mazurek z sosem malinowym
Cena zestawów: 68 zł, 89 zł i 128 zł (za osobę).
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.