Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Salon Le Chocolat

Monika Kucia 22-07-2009, ostatnia aktualizacja 22-07-2009 06:52

Luksusowo, ekskluzywnie i elegancko. Dużo złota. Zjawiskowa piramida z pralin i trufli (m.in. z białej czekolady z dodatkiem kwaskowej nuty balsamico). Uwaga! Od 18 lipca do 19 sierpnia urlop. Znaki szczególne: w sprzedaży czekoladowe cygara.

autor: Jakub Ostałowski
źródło: Fotorzepa

Z menu: Na zły nastrój

Nugat truflowy Venchi - gianduja z olejem truflowym i kawałkami prażonych orzechów laskowych z Piemontu - 25 zł (80 g)

Marcepan z pistacji aromatyzowany herbatą anyżową, oblany ciemno-mleczną czekoladą. Wszystkie składniki pochodzą z upraw kontrolowanych biologicznie. Wyprodukowane według wytycznych linii Fair-Trade - 18 zł (70 g)

Rachunek - 43 zł

ul. Żurawia 26, Śródmieście, tel. 022 745 10 71, zurawia@lechocolat.pl, www.lechocolat.pl, czynne: pon. -pt. w godz. 10 -19, sob. w godz. 11 -16, można płacić kartą

Kuchnia: czekolada

Szef kuchni: -

Rok założenia: 2007

Liczba miejsc: -

Sala VIP: NIE

Sektor dla palących: NIE

Ogródek: NIE

Muzyka: nastrojowa

Parking: NIE

Parking strzeżony: NIE

Organizacja wesel i bankietów: NIE

Dostawa dań na telefon/Internet: TAK

Dania na wynos: TAK

Katering: TAK

Śniadanie plus świeża prasa: NIE

Biznes lunch: NIE

Internet bezprzewodowy: NIE

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: NIE

Wino na kieliszki: NIE

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: TAK

Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski

Znaki szczególne: szwajcarska czekolada do picia

Wady: już nie ma czekolady do picia na miejscu

Ceny pralin: 25 zł (10 dag)

Ceny czekolady w proszku do przygotowania napoju|: 27 zł - 69 zł (400 g)

Życie Warszawy

Najczęściej czytane