Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Włoska kuchnia na Żoliborzu

Marita Górska 29-03-2011, ostatnia aktualizacja 30-03-2011 07:43

Żoliborz nie posiada zbyt rozbudowanego gastronomicznego zaplecza. Tym bardziej cieszy pojawianie się na kulinarnej mapie tej dzielnicy takiego miejsca jak Da Aldo.

źródło: materiały prasowe

Elegancka restauracja powstała przy Placu Inwalidów. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej, a w szczególności sycylijskiej, skąd pochodzi tutejszy szef kuchni.

Za menu w lokalu służą luźno spięte drukowane kartki, co – biorąc pod uwagę charakter tego miejsca – może sugerować, że dania są często modyfikowane. Oprócz stałych propozycji, na tablicy wypisuje się dodatkowe specjały, które obowiązują danego dnia. Restauracja dysponuje ponadto bardzo bogatą ofertą win z wielu włoskich regionów, a przy wyborze odpowiedniej butelki pomaga wykwalifikowany sommelier. Możemy również liczyć na profesjonalną obsługę – pojawia się, gdy potrzeba, jest miła i uprzejma, choć w nieco wyuczony, lekko nienaturalny sposób.

Czekając na zamówienie, zostaniemy poczęstowani własnego wypieku bułeczkami podawanymi z esencjonalną i intensywną w smaku oliwą oraz małym talerzykiem antipasti, który zdecydowanie zaostrza apetyt na więcej i upewnia o wysokiej jakości używanych w kuchni produktów.

Dokończenie na kulinarnik.pl! Baza restauracji warszawskich, opinie i recenzje, konkursy.

kulinarnik.pl

Najczęściej czytane