Włoska kuchnia na Żoliborzu
Żoliborz nie posiada zbyt rozbudowanego gastronomicznego zaplecza. Tym bardziej cieszy pojawianie się na kulinarnej mapie tej dzielnicy takiego miejsca jak Da Aldo.
Elegancka restauracja powstała przy Placu Inwalidów. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej, a w szczególności sycylijskiej, skąd pochodzi tutejszy szef kuchni.
Za menu w lokalu służą luźno spięte drukowane kartki, co – biorąc pod uwagę charakter tego miejsca – może sugerować, że dania są często modyfikowane. Oprócz stałych propozycji, na tablicy wypisuje się dodatkowe specjały, które obowiązują danego dnia. Restauracja dysponuje ponadto bardzo bogatą ofertą win z wielu włoskich regionów, a przy wyborze odpowiedniej butelki pomaga wykwalifikowany sommelier. Możemy również liczyć na profesjonalną obsługę – pojawia się, gdy potrzeba, jest miła i uprzejma, choć w nieco wyuczony, lekko nienaturalny sposób.
Czekając na zamówienie, zostaniemy poczęstowani własnego wypieku bułeczkami podawanymi z esencjonalną i intensywną w smaku oliwą oraz małym talerzykiem antipasti, który zdecydowanie zaostrza apetyt na więcej i upewnia o wysokiej jakości używanych w kuchni produktów.
Dokończenie na kulinarnik.pl! Baza restauracji warszawskich, opinie i recenzje, konkursy.
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.