Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

To, co umieją najlepiej

Monika Kucia 11-09-2008, ostatnia aktualizacja 11-09-2008 13:09

Menu degustacyjne to prezentacja najciekawszych dań szefa kuchni. Popis wirtuoza, stroszenie pawiego ogona. Dzięki temu można lepiej ocenić możliwości i talent.

Szefowie starają się na talerzach umieścić jak najpiękniej swoje dzieła. Zwykle menu składa się z większej liczby dań, ale mniejszych porcji. Może mieć motyw przewodni, np. sezonowe produkty, może też być swobodną wariacją na temat jakiejś kuchni. Posiłkowi zwykle towarzyszy uroczysta atmosfera. W końcu to specjalny występ i wizytówka szefa kuchni. Chce w nim pokazać: taki właśnie jestem, co państwo na to?

Życie Warszawy

Najczęściej czytane