Top 5 polskich restauracji w Warszawie
Gdzie w Warszawie zjeść najlepsze sushi? Dokąd wybrać się na elegancką kolację z winem, a dokąd na szybki lunch? Z myślą o warszawskich (i nie tylko) smakoszach po raz drugi publikujemy na łamach serwisu Kulinarnik.pl przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011". Dzisiaj przedstawiamy pięć najlepszych restauracji serwujących dania kuchni polskiej.
W zestawieniu Moniki Kuci znalazły się tym razem Platter, w której szefem kuchni jest Karol Okrasa, cudowne dziecko polskiej gastronomii, Na Zielnej, gdzie zapoznamy się z ruchem Slow Food Magiel Café, w której - zgodnie z duchem recyklingu - bębny od pralek zostały przerobione na wiszące lampy, Opasły Tom PIW, restauracja z kuchnią autorską inspirowaną polskimi produktami, oraz U Kucharzy, gdzie goście mogą zobaczyć szefa kuchni wraz z jego zastępem przy pracy, jak przygotowują pasztety, pieczenie, ciasta i chleb (z mąki z własnego młyna).
Zapraszamy do podróży po polskich smakach - i dzielenia się swoimi opiniami!
„Przewodnik Kulinarny" znajdziecie w serwisie Kulinarnik.pl.
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.