Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Top 5 polskich restauracji w Warszawie

pp 12-05-2011, ostatnia aktualizacja 12-05-2011 22:10

Gdzie w Warszawie zjeść najlepsze sushi? Dokąd wybrać się na elegancką kolację z winem, a dokąd na szybki lunch? Z myślą o warszawskich (i nie tylko) smakoszach po raz drugi publikujemy na łamach serwisu Kulinarnik.pl przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011". Dzisiaj przedstawiamy pięć najlepszych restauracji serwujących dania kuchni polskiej.

W zestawieniu Moniki Kuci znalazły się tym razem Platter, w której szefem kuchni jest Karol Okrasa, cudowne dziecko polskiej gastronomii, Na Zielnej, gdzie zapoznamy się z ruchem Slow Food Magiel Café, w której - zgodnie z duchem recyklingu - bębny od pralek zostały przerobione na wiszące lampy, Opasły Tom PIW, restauracja z kuchnią autorską inspirowaną polskimi produktami, oraz U Kucharzy, gdzie goście mogą zobaczyć szefa kuchni wraz z jego zastępem przy pracy, jak przygotowują pasztety, pieczenie, ciasta i chleb (z mąki z własnego młyna).

Zapraszamy do podróży po polskich smakach - i dzielenia się swoimi opiniami!

„Przewodnik Kulinarny" znajdziecie w serwisie Kulinarnik.pl.

kulinarnik.pl

Najczęściej czytane