Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Top 5 bistro i jadłodajni

pp 17-05-2011, ostatnia aktualizacja 18-05-2011 07:29

Nazwa tego rodzaju lokali pochodzi od rosyjskiego "быстро", czyli "szybko" - ale z fast foodem nie ma nic wspólnego!

Wręcz przeciwnie, w jadłodajniach często można zjeść smacznie, zdrowo i stosunkowo niedrogo. Które ze stołecznych lokali zasłużyły sobie na szczególnie przychylne oceny Moniki Kuci?

Green Peas - za to, że niemal cała serwowana żywność posiada certyfikaty rolnictwa ekologicznego i za działania na rzecz ochrony przyrody.

Babooshka - bar bez coli, za to z pyszną rosyjską kuchnią. Tradycyjne pielmieni lepi tu specjalnie zatrudniona pani (pielmieniarka?)

Klimaty kulinarne czyli chilli - przytulna knajpka, w której organizowane są przeróżne imprezy – takie jak promocje win czy specjalne obiady rodzinne. Można zjeść i pierogi, i spaghetti z makaronami.

TEL-AVIV CAFE+DELI - za koszerną kuchnię i podobno najlepszą w Warszawie ofertę brunchową w relacji cena-jakość!

Piąta ćwiartka - za dania z podrobów i majestatyczną scenerię w Arkadach Kubickiego.

Recenzje wszystkich restauracji znajdziecie w przewodniku „Najlepsze restauracje w Warszawie 2011" w serwisie Kulinarnik.pl.

kulinarnik.pl

Najczęściej czytane