Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Oregano

Monika Kucia 17-07-2009, ostatnia aktualizacja 16-07-2009 17:44

Śródziemnomorski styl, ambitna szefowa kuchni i przemili gospodarze. Karta zmienia się wraz z sezonem.

autor: Jakub Ostałowski
źródło: Rzeczpospolita
autor: Jakub Ostałowski
źródło: Fotorzepa

Ostro-słodko

Marynowane czerwone papryki połączone z grillowanymi kalmarami skropionymi limonką plus kwiaty cukinii w delikatnym czosnkowym sosie z lubczykiem - 25 zł

Płatki marynowanej w soli morskiej pieczonej kaczki podanej na rukoli z intensywnym sosem borówkowym z imbirem - 28 zł

Kotleciki jagnięce na sosach pomarańczowym i daktylowym, w towarzystwie łódeczek z kuskusu faszerowanymi warzywami, z dodatkiem daktyli napełnionych jagnięciną - 59 zł

Mus z truskawek i malin doprawiony passoa i miętą, podany na białej czekoladzie z prażonymi płatkami migdałowymi - 17 zł

Rachunek - 129 zł

e-mail: poczta@oregano-restauracja.pl, strona internetowa: www.oregano-restauracja.pl, czynne: pon.-czw., niedz. 12-22, pt.-sob. 12-23, można płacić kartą

ul. Bohaterów 14, Białołęka Dworska, tel. 022 425 59 64

Kuchnia: europejska, śródziemnomorska, włoska

Szef kuchni: Anna Martynowska

Rok założenia: 2007

Liczba miejsc: 105

Sala VIP: TAK (32 miejsca)

Sektor dla palących: TAK

Ogródek: TAK (40 miejsc)

Muzyka: nu jazz, old pop, jazz, lounge, french acid jazz oraz autorskie kompilacje

Parking: TAK

Parking strzeżony: NIE

Organizacja wesel i bankietów: TAK

Dostawa dań na telefon/Internet: NIE

Dania na wynos: TAK

Katering: TAK

Śniadanie plus świeża prasa: NIE (śniadanie), TAK (świeża prasa)

Biznes lunch: TAK

Internet bezprzewodowy: TAK

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: TAK

Wino na kieliszki: TAK

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: NIE

Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski

Znaki szczególne: grill na wiórach Jacka Danielsa

Wady: dojazd

Ceny dań głównych: 19 zł - 59 zł

Dodaj swoją opinię

Życie Warszawy

Najczęściej czytane