Nasz typ: Gościniec Kołomyja
Kresowy zajazd w zaadaptowanej stodole położony na skraju Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Wiejski, swojski klimat. Dużo nieheblowanego drewna i słomy. Siedzi się tu na ławach przy przykrytych koronkowymi obrusami szerokich stołach.
Na ścianach wiszą skóry niedźwiedzi, a w kominku płonie żywy ogień. Jako ozdoby służą koła od wozu, podkowy i stare tary do prania. Nastrój jest niepowtarzalny.
Są tu deski mięs, syberyjskie pielmieni, żmudzkie cepeliny i lwowska zupa rybna. Spory wybór dziczyzny - ragout z jelenia (49 zł), dzik z sosem z czarnej porzeczki (49 zł), comber sarni z sosem jałowcowym (49zł). Na rodzinne biesiady można zamówić mięsa podane na gorącej patelni- wędzone żebro wieprzowe, bejcowaną karkówkę, polędwiczki wieprzowe, marynowane i pieczone piersi kurczaka. Wszystko jest serwowane z kopytkami, ziemniakami opiekanymi oraz z kapustą zasmażaną i bukietem surówek (600 g/69 zł, 1300 g/129 zł).
W soboty i niedziele w godz. 13 - 17 dziećmi opiekuje się clown lub bona - organizują gry, zabawy i konkursy. W niedziele na dużym ekranie wyświetlane są bajki. W menu dla najmłodszych są rosół z makaronem, paluszki rybne czy pierś kurza z frytkami.
W gościńcu grają muzycy, na życzenie gości organizowane są przejazdy bryczką lub saniami, a także ogniska.
Kresowa ucztaKołduny litewskie w rosole - 12 zł
Filet z lina duszony w śmietanie z dodatkiem jajka i korniszona podany z ziemniakami i warzywami z wody - 32zł
Torcik kajmakowy - biszkopt przekładany musem kajmakowym posypany prażonymi migdałami - 14 zł
Rachunek - 58 zł
ul. Od Lasu 23, Konstancin-Jeziorna, tel. 022 754 05 94
e-mail: kontakt@kolomyja.pl, strona internetowa: www.kolomyja.pl, czynne: codz. od godz. 12, można płacić kartą
Kuchnia: kresowa i polska
Szef kuchni: Jacek Nawrocki i Robert Kozioł
Rok założenia: 2005
Liczba miejsc: 200
Sala VIP: TAK (12 miejsc)
Sektor dla palących: TAK
Ogródek: TAK (120 miejsc)
Muzyka: biesiadna na żywo
Parking: TAK
Parking strzeżony: NIE
Organizacja wesel i bankietów: TAK
Dostawa dań na telefon/Internet: NIE
Dania na wynos: TAK
Katering: TAK
Śniadanie plus świeża prasa: NIE (śniadanie), TAK (świeża prasa)
Biznes lunch: TAK
Internet bezprzewodowy: TAK
Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK
Karta win: TAK
Wino na kieliszki: TAK
Klimatyzacja/wentylacja: TAK
Udogodnienia dla niepełnosprawnych: TAK
Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski i rosyjski
Znaki szczególne: weekendowy wiosenny bufet rodzinny w cenie 60 zł od osoby
Wady: forma prezentacji menu na stronie internetowej!
Ceny dań głównych: 32 zł - 49 zł
Dodaj swoją opinięŻadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.