Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Nasz typ: Gościniec Kołomyja

Monika Kucia 21-07-2009, ostatnia aktualizacja 20-07-2009 14:13

Kresowy zajazd w zaadaptowanej stodole położony na skraju Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Wiejski, swojski klimat. Dużo nieheblowanego drewna i słomy. Siedzi się tu na ławach przy przykrytych koronkowymi obrusami szerokich stołach.

autor: Radek Pasterski
źródło: Rzeczpospolita
źródło: Rzeczpospolita

Na ścianach wiszą skóry niedźwiedzi, a w kominku płonie żywy ogień. Jako ozdoby służą koła od wozu, podkowy i stare tary do prania. Nastrój jest niepowtarzalny.

Są tu deski mięs, syberyjskie pielmieni, żmudzkie cepeliny i lwowska zupa rybna. Spory wybór dziczyzny - ragout z jelenia (49 zł), dzik z sosem z czarnej porzeczki (49 zł), comber sarni z sosem jałowcowym (49zł). Na rodzinne biesiady można zamówić mięsa podane na gorącej patelni- wędzone żebro wieprzowe, bejcowaną karkówkę, polędwiczki wieprzowe, marynowane i pieczone piersi kurczaka. Wszystko jest serwowane z kopytkami, ziemniakami opiekanymi oraz z kapustą zasmażaną i bukietem surówek (600 g/69 zł, 1300 g/129 zł).

W soboty i niedziele w godz. 13 - 17 dziećmi opiekuje się clown lub bona - organizują gry, zabawy i konkursy. W niedziele na dużym ekranie wyświetlane są bajki. W menu dla najmłodszych są rosół z makaronem, paluszki rybne czy pierś kurza z frytkami.

W gościńcu grają muzycy, na życzenie gości organizowane są przejazdy bryczką lub saniami, a także ogniska.

Kresowa uczta

Kołduny litewskie w rosole - 12 zł

Filet z lina duszony w śmietanie z dodatkiem jajka i korniszona podany z ziemniakami i warzywami z wody - 32zł

Torcik kajmakowy - biszkopt przekładany musem kajmakowym posypany prażonymi migdałami - 14 zł

Rachunek - 58 zł

ul. Od Lasu 23, Konstancin-Jeziorna, tel. 022 754 05 94

e-mail: kontakt@kolomyja.pl, strona internetowa: www.kolomyja.pl, czynne: codz. od godz. 12, można płacić kartą

Kuchnia: kresowa i polska

Szef kuchni: Jacek Nawrocki i Robert Kozioł

Rok założenia: 2005

Liczba miejsc: 200

Sala VIP: TAK (12 miejsc)

Sektor dla palących: TAK

Ogródek: TAK (120 miejsc)

Muzyka: biesiadna na żywo

Parking: TAK

Parking strzeżony: NIE

Organizacja wesel i bankietów: TAK

Dostawa dań na telefon/Internet: NIE

Dania na wynos: TAK

Katering: TAK

Śniadanie plus świeża prasa: NIE (śniadanie), TAK (świeża prasa)

Biznes lunch: TAK

Internet bezprzewodowy: TAK

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: TAK

Wino na kieliszki: TAK

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: TAK

Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski i rosyjski

Znaki szczególne: weekendowy wiosenny bufet rodzinny w cenie 60 zł od osoby

Wady: forma prezentacji menu na stronie internetowej!

Ceny dań głównych: 32 zł - 49 zł

Dodaj swoją opinię

Życie Warszawy

Najczęściej czytane