Korkociąg
120 gatunków win węgierskich od prawie 20 producentów. Kuchnia międzynarodowa. Spotkania z winiarzami. Przystępne ceny.
Z menu: Francja, Węgry, Holandia
Wątróbka z kaczki na sałacie z limonką i sosem balsamicznym - 19 zł
Węgierska zupa rybna z pomidorami i papryka - 15 zł
Karbonada flamandzka - ragout z polędwicy wołowej w sosie z ciemnego piwa i piernika - 49 zł
Gruszka w czerwonym winie z lodami waniliowymi lub czekoladowymi (do wyboru) - 14 zł
Rachunek - 97 zł ul. Emilii Plater 9/11, Śródmieście, tel. 022 625 41 97, bistro@korkociag.pl, www.korkociag.pl, czynne: pon. –sob. od godz. 12 do ostatniego gościa, niedz. w godz. 14 -22 lub do ostatniego gościa, można płacić kartą
Kuchnia: europejska, pasująca do winaSzef kuchni: -
Rok założenia: 2008
Liczba miejsc: 44
Sala VIP: NIE
Sektor dla palących: TAK
Ogródek: TAK
Muzyka: smooth jazz
Parking: NIE
Parking strzeżony: NIE
Organizacja wesel i bankietów: TAK
Dostawa dań na telefon/Internet: NIE
Dania na wynos: NIE
Katering: TAK
Śniadanie plus świeża prasa: NIE (śniadanie), TAK (świeża prasa)
Biznes lunch: TAK
Internet bezprzewodowy: TAK
Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK
Karta win: TAK
Wino na kieliszki: TAK
Klimatyzacja/wentylacja: TAK
Udogodnienia dla niepełnosprawnych: NIE
Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski
Znaki szczególne: niecodzienne atrakcje - wystawa korkociągów albo konkurs na limeryk
Wady: wciąż zimowa karta
Ceny dań głównych: 28 zł - 49 zł
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.