Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Basilia

Monika Kucia 17-07-2009, ostatnia aktualizacja 16-07-2009 16:59

Mekka dla ursynowskich rodzin. Dobra sycylijska kuchnia, ciekawa aranżacja wnętrza. Pachnie oczywiście bazylią.

autor: Kuba Kamiński
źródło: Rzeczpospolita
autor: Kuba Kamiński
źródło: Fotorzepa

Szybki obiad

Rukola, pomidor, szynka parmeńska, jajko, sos balsamiczny - 26 zł

Capelleti con prosciutto crudo - włoskie pierożki z szynką parmeńską w pikantnym sosie śmietanowo-czosnkowym z dodatkiem suszonych pomidorów i liści szpinaku - 29 zł

Rachunek - 55 zł

e-mail: basilia5@wp.pl, strona internetowa: www.basilia.pl, czynne: pon. 14-22, wt.-niedz. 12-22, można płacić kartą

al. KEN 24, Ursynów, tel. 022 894 21 21

Kuchnia: włoska, sycylijska

Szef kuchni: Marcin Szwajkowski

rok założenia 2006

Liczba miejsc: 45

Sala VIP: TAK (15 miejsc)

Sektor dla palących: TAK

Ogródek: TAK

Muzyka: nowoczesna

Parking: TAK

Parking strzeżony: NIE

Organizacja wesel i bankietów: TAK

Dostawa dań na telefon/Internet: NIE

Dania na wynos: TAK (pizza)

Katering: NIE

Śniadanie plus świeża prasa: NIE

Biznes lunch: NIE

Internet bezprzewodowy: TAK

Menu sezonowe/specjalności szefa: TAK

Karta win: TAK

Wino na kieliszki: TAK

Klimatyzacja/wentylacja: TAK

Udogodnienia dla niepełnosprawnych: NIE

Języki obce, jakich używają kelnerzy: angielski, włoski

Znaki szczególne: odbywają się tu wystawy

Wady: tłok! w weekendy trzeba rezerwować stolik

Ceny dań głównych: 34 zł - 39 zł

Dodaj swoją opinię

Życie Warszawy

Najczęściej czytane