Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Święto kuchni francuskiej

ng 19-05-2009, ostatnia aktualizacja 30-05-2009 13:52

Degustacja tradycyjnych potraw kuchni francuskiej, wyśmienitych serów, najlepszych win przy dźwiękach francuskiej muzyki - to wszystko 4 czerwca w Pałacu Zamojskich pod hasłem "Aperitif po francusku". Patronat nad imprezą objęło Życie Warszawy.

źródło: Materiały Promocyjne
źródło: Materiały Promocyjne
źródło: Materiały Promocyjne

Uczestnicy będą mieli okazję uczestniczyć w pokazach kulinarnych Pascala Brodnickiego oraz Karola Okrasy, a także w pokazie winiarskim Marka Bieńczyka.

Punktem kulminacyjnym wieczoru będzie koncert wschodzącej gwiazdy francuskiej muzyki – zespołu l’Herbe Folle.

Grupa czterech muzyków łączy różne inspiracje, takie jak jazz, muzyka inspirowana dźwiękami Europy wschodniej, muzyka cygańska ale też gatunki takie jak dub czy rock.

Podczas imprezy będzie można zakupić degustowane produkty po atrakcyjnych cenach.

Konkurs już się zakończył!

Do wygrania były dwa podwójne zaproszenia na "Aperitif po francusku"!

Wystarczyło odpowiedzieć na pytanie: Z jakiego regionu Francji pochodzi tradycyjny krem Chantilly?

Odpowiedzi należało wysyłać na adres: pgorska@zw.com.pl w piątek (29.05) w godzinach od 11.30 - 13.00.

Ceny biletów:

30 zł – wejście na imprezę w godzinach 12.00-16.00 (w cenie biletu 7 degustacji francuskich specjałów)

45 zł – wejście na imprezę w godzinach 17.00-21.00 (w cenie biletu 7 degustacji oraz koncert zespołu l’Herbe Folle)

Wstępny program imprezy:

12.00 Rozpoczęcie imprezy

14.00 Pokaz kulinarny Karola Okrasy

15.00 Pokaz kulinarny Pascala Brodnickiego

16.00 Pokaz winiarski Marka Bieńczyka

17.30 Pokaz kulinarny Karola Okrasy

18.30 Pokaz kulinarny Pascala Brodnickiego

19.30 Pokaz winiarski Marka Bieńczyka

20.30 Koncert zespołu l’Herbe Folle

23.00 Zakończenie imprezy

ŻW Online

Najczęściej czytane