Top 5 włoskich restauracji w Warszawie
Gdzie wybrać się na idealnie przyrządzone spaghetti, a gdzie na najlepszą pizzę w stolicy? Z myślą o warszawskich (i nie tylko) smakoszach po raz drugi publikujemy na łamach serwisu Kulinarnik.pl przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011". Dzisiaj przedstawiamy pięć najlepszych restauracji serwujących dania kuchni włoskiej.
Które lokale zasłużyły sobie tym razem na słowa uznania i miejsce w przewodniku?
Monika Kucia uznała, że najlepiej spisały się Rubikon, gdzie wraz z domowego wypieku pieczywem dostaniemy trzy wysokogatunkowe oliwy od wyśmienitych producentów, Bellini, której kucharze odbyli praktyki u włoskiego maestro sztuki kulinarnej, Da Aldo - duma Żoliborza, Bella Napoli (z podobno najlepszą pizzą w stolicy!) i Pomidoro, któego atutem, obok dobrej włoskiej kuchni, jest piękne otoczenie parku.
Zapraszamy do podróży po włoskich smakach - i dzielenia się swoimi opiniami!
Przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011" znajdziecie w serwisie Kulinarnik.pl.
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w
jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją,
fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Media SA
Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Media SA lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione
pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.