Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Top 5 włoskich restauracji w Warszawie

pp 13-05-2011, ostatnia aktualizacja 16-05-2011 11:59

Gdzie wybrać się na idealnie przyrządzone spaghetti, a gdzie na najlepszą pizzę w stolicy? Z myślą o warszawskich (i nie tylko) smakoszach po raz drugi publikujemy na łamach serwisu Kulinarnik.pl przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011". Dzisiaj przedstawiamy pięć najlepszych restauracji serwujących dania kuchni włoskiej.

Które lokale zasłużyły sobie tym razem na słowa uznania i miejsce w przewodniku?

Monika Kucia uznała, że najlepiej spisały się Rubikon, gdzie wraz z domowego wypieku pieczywem dostaniemy trzy wysokogatunkowe oliwy od wyśmienitych producentów, Bellini, której kucharze odbyli praktyki u włoskiego maestro sztuki kulinarnej, Da Aldo - duma Żoliborza, Bella Napoli (z podobno najlepszą pizzą w stolicy!) i Pomidoro, któego atutem, obok dobrej włoskiej kuchni, jest piękne otoczenie parku.

Zapraszamy do podróży po włoskich smakach - i dzielenia się swoimi opiniami!

Przewodnik "Najlepsze restauracje w Warszawie 2011" znajdziecie w serwisie Kulinarnik.pl.

kulinarnik.pl

Najczęściej czytane