Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Oscypek – góralski przysmak w stolicy

Marita Górska 23-02-2011, ostatnia aktualizacja 23-02-2011 18:24

W Warszawie trwają ferie zimowe. Kto pozostaje w mieście, może przywołać smak narciarskich kurortów dzięki typowym dla tych rejonów potrawom. A chyba nic tak nie kojarzy się z góralską kuchnią jak oscypek – jeden z najbardziej charakterystycznych polskich regionalnych serów.

Najbardziej popularna forma podawania oscypka to grube plastry zdjęte prosto z grilla

Źródło: Fotorzepa fot. Dariusz Majgier
  • Najbardziej popularna  forma podawania oscypka to grube plastry zdjęte prosto z grilla