Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Kuchnia z warszawskim małym, słodkim czymś

kot 27-07-2012, ostatnia aktualizacja 27-07-2012 09:39

Regionalna kuchnia mazowiecka wchłonęła potrawy z innych regionów, jednocześnie wiele potraw pochodzących z Mazowsza, jada się powszechnie w całej Polsce, np. zrazy zawijane. Ma jednak małe, słodkie "coś" nieznane nigdzie indziej, czyli cukierki zwane pańską skórką

Zygmuntówka

Źródło: Fotorzepa fot. Robert Gardziński
  • Zygmuntówka