Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Nowa tajska restauracja

koz 25-08-2014, ostatnia aktualizacja 29-08-2014 15:38

Na Mokotowie powstała nowoczesna restauracja z kuchnią tajską.

Restauracja
źródło: Materiały Promocyjne
Restauracja
Restauracja
źródło: Materiały Organizatora
Restauracja

Restauracja Basil & Lime to projekt oparty na koncepcji nowoczesnej restauracji z autentyczną kuchnią tajską, czyli restauracji tajskiej XXI w. Ma to być - jak podkreślają jej właściciele - pierwsza w Polsce restauracją z kuchnią tajską w wydaniu eleganckim i nowoczesnym. Restauracja powstała przy ul. Puławskiej. Na razie została otwarta jedna cz ęśc restauracyjna. W przyszłości planowane jest otwarcie drugiej części (na poziomie -1), gdzie w weekendy będzie można zostawić dzieci pod opieką animatora, a w ciągu tygodnia - zorganizować spotkanie firmowe lub zamknięte przyjęcie dla grupy do 20 osób.

W skład menu wchodzą zarówno najbardziej popularne dania kuchni tajskiej, jak i innowacyjne, nowoczesne potrawy, których próżno szukać w kartach innych restauracji tajskich w Polsce.

Właścicielem "Limonki" jest jej szef kuchni - Thanawat Na Nagara, który jest także współwłaścicielem rodzinnej sieci restauracji Grupy Bua Khao z filiami w krajach Bliskiego Wschodu, Turcji i Australii. Bua Khao Group, z siedzibą w Bangkoku jest rodzinną firmą z długoletnimi tradycjami w branży gastronomicznej. W samym Egipcie działa 5 restauracji tej sieci. Basil & Lime jest pierwszym projektem grupy w Europie.

Wnętrze restauracji zaprojektowane zostało przez młodego tajskiego projektanta, który w przygotowywał wnętrza wielu restauracji poza granicami Tajlandii.

Szefem kuchni restauracji Basil & Lime jest rodowity Taj - Thanawat Na Nagara (znany jako szef Big). Może on pochwalić się ponad 20-letnim doświadczeniem jako szef kuchni, a także jako trener kuchni tajskiej zarówno w Polsce, jak i za granicą.

zyciewarszawy.pl

Najczęściej czytane