Na swoich stronach spółka Gremi Media SA wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

Recenzje gier

Recenzje gier

Recenzje gier Brink **** Splash Damage to ekipa odpowiedzialna za „Wolfenstein: Enemy Territory", czyli najbardziej uzależniającą sieciową strzelaninę z jaką zdarzyło mi się zetknąć. Po odpaleniu ich nowej produkcji poczułem satysfakcję – rozgrywka okazała się być niemal identyczna jak w ich legendarnym hicie. Szybko przyszła jednak refleksja: czy właśnie na to czekałem prawie dekadę? aktualizacja 30-05-2011 13:51 Przemek Pawełek
Recenzje gier Yakuza 4 ***** Trudno dziś o grę, która zmusi gracza do poświęcenia jej parędziesięciu godzin życia, a po dojściu do finału będzie kusić, by do niej powrócić. Grę umykającą klasyfikacjom, która grafikę traktuje drugorzędnie, skupiając się na fabule. Niedzielnych graczy taki opis przyprawi raczej o skrzywienie. Dla smakoszy to rodzynki, których nie mogą przegapić. aktualizacja 12-05-2011 07:15 Przemysław Pawełek, Polskie Radio
Recenzje gier Crysis 2 **** Kosmici znowu atakują ziemię. Jak zwykle za pierwszy cel inwazji stawiają sobie Stany Zjednoczone. Oczywiście jedyną osobą, która może uratować ludzkość, jest amerykański wojak. aktualizacja 29-04-2011 13:17 Przemysław Pawełek, Polskie Radio

Recenzje płytowe

Recenzje płytowe

Recenzje płytowe Droga przez Europę Dużo folkowego grania, sporo też akcentów muzyki popularnej i mnóstwo gości z całej Europy. To wszystko na najnowszej płycie warszawskiego zespołu Swoją Drogą. aktualizacja 17-09-2011 15:55 Dominika Węcławek
Recenzje płytowe Fleet Foxes „Helplessness Blues" *** Fleet Foxes, jedno z największych odkryć amerykańskiej sceny folkrockowej, powracają z drugą płytą. I dzielą słuchaczy na zwolenników genialnego anachronizmu i przeciwników okrutnego nudziarstwa. aktualizacja 26-05-2011 07:35 Dominika Węcławek
Recenzje płytowe Beastie Boys, „Hot Saucee Committee Part Two" **** i ½ Z nowym albumem raperów z Beastie Boys obcuje się szczególnie. To jak mieć w rękach przeterminowany towar z przyszłości. aktualizacja 19-05-2011 18:35 Marcin Flint

Recenzje filmowe

Recenzje płyt DVD

Recenzje płyt DVD „Chanel i Strawiński" *** Oto historia romansu Coco Chanel i Igora Strawińskiego – dwóch wielkich indywidualności XX wieku. Zadziwiająco chłodna love story toczy się w zapierających dech pięknych wnętrzach, pomiędzy wytwornie ubranymi arystokratami ducha, pod bokiem żony i czworga dzieci kompozytora. aktualizacja 26-05-2011 06:57 Anna Kilian
Recenzje płyt DVD Tamara i mężczyźni **** „Tamara i mężczyźni", Wlk. Brytania 2010, reż. Stephen Frears, wyk. Gemma Arterton, Roger Allam, Bill Camp, Tamsin Greig, 111 min, premiera 19.05, wyd. Gutek Film aktualizacja 20-05-2011 11:48 Anna Kilian
Recenzje płyt DVD „Szukając Erika" **** Gdy życie daje w kość, niektórzy – ci szczęściarze – mogą liczyć na przyjaciół a nawet znajomych z pracy. Film Kena Loacha – szczerego, odważnego, bezkompromisowego lewicowca – jest afirmacją zdrowych, pozytywnych relacji międzyludzkich. Człowiek nie jest taki zły, zdaje się mówić w tym komediodramacie z udziałem wybitnego piłkarza, Erica Cantony. aktualizacja 12-05-2011 08:55 Anna Kilian

Recenzje książkowe

Recenzje książkowe

Recenzje książkowe Mały Asmodeusz **** Pełna humoru baśń cenionego szwedzkiego autora Ulfa Starka. Zilustrowana przez polskiego mistrza formy i koloru Józefa Wilkonia. aktualizacja 02-06-2011 05:49 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książkowe Henry James „Złota czara" ***** Dopiero teraz, po stu siedmiu latach, do polskich księgarń trafiła „Złota czara" pisarza kluczowego dla dziewiętnastowiecznego realizmu. aktualizacja 27-05-2011 00:34 Anna Kilian
Recenzje książkowe Manuela Gretkowska "Trans" **** Nowa powieść Manueli Gretkowskiej zachwyci wszystkich żądnych literackiego i obyczajowego skandalu. Ale „Trans" daje czytelnikowi znacznie więcej. aktualizacja 26-05-2011 07:19 Maciej Robert

Recenzje książek dla dzieci

Recenzje książek dla dzieci

Recenzje książek dla dzieci Przepisy Mikołajka Mikołajek na Mikołajki? Oczywiście. I na inne dni roku też. Ale Mikołajek szefem kuchni? Okazuje się, że i tak można przedstawić bohatera duetu Sempe-Goscinny. aktualizacja 06-12-2011 06:00 Jolanta Gajda-Zadworna
Recenzje książek dla dzieci Uwaga, budowa! Jak się projektuje i buduje dom*** Polskie tłumaczenie niemieckiego przeboju wydawniczego, wielokrotnie nagradzanego i wyróżnianego. Przewodnik po pracowni architekta oraz placu budowy, pokazanym z detalami, które pozwolą czytelnikowi – dziecku, nastolatkowi, a także całkiem dorosłemu laikowi – inaczej spojrzeć na mijane budynki. aktualizacja 24-10-2011 15:27 Jolanta Gajda-Zadworna

Recenzje komiksów

Recenzje komiksów

Recenzje komiksów Jordi Bernet, Antonio Segura "Kraken" **** Krew, trupy, przemoc, odrobina perwersyjnego seksu i potwór, którego widać przede wszystkim po śladach na zwłokach. Oto „Kraken", komiks zdecydowanie nie dla każdego, choć w swej kategorii zadziwiająco dobry. aktualizacja 26-05-2011 17:43 Dominika Węcławek
Recenzje komiksów Tony Sandoval, „Wybryki Xinophixeroxa" **** i ½ Nowy komiks Sandovala rozpoczyna się jak bajka, szybko jednak okazuje się równie mroczny i okrutny, co oryginalne baśnie braci Grimm. A przy tym pozostaje zniewalająco piękny. aktualizacja 20-05-2011 08:46 Dominika Węcławek

Najlepsze audiobooki

Powroty nad rozlewiskiem

Powroty nad rozlewiskiem

Posłuchaj jak Zofia Kucówna czyta drugi tom mazurskiej sagi. Daj się zaprosić nad pełne ciepła i miłości rozlewisko, które odwiedziło już prawie pół miliona czytelniczek i czytelników spragnionych opowieści dających nadzieję i otuchę... »